JongBdsm

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home
Bijeenkomsten


Workshops

Terug van weg geweest, maar op de bijeenkomst in augustus zal er opnieuw een workshop doorgaan!

Ditmaal wordt als thema EHBO binnen de BDSM-omgeving behandeld.

 

 

Ervaring: mijn eerste JongBDSM-bijeenkomst

Beste lezer,

Het was een koude zaterdag ergens in Januari. Ik zat in de auto, samen met mijn lieverd en Domina, op weg naar ons eerste ‘feestje’.

We waren allebei nog groentjes, net begonnen met BDSM. Het had nog iets weg van een verboden, parallelle wereld, waar we nog maar net een kijkje van hadden genomen. We wisten wel wat BDSM voor ons betekende, maar niet voor andere mensen. Het hele idee van leren pakjes en oude, geile venten was nog niet volledig uit ons systeem. Hoe je het ook draait of keert, die eerste keer stap je erin met een pak vooroordelen.

Toetreden tot die wereld heeft dan ook veel weg van het afgooien van overbodige (mentale) last. Je moet door muurtjes heen boksen om tot de essentie en zelfaanvaarding te komen, en voor jezelf tot rust te komen.

Die rit naar de ‘geheime’ locatie voelde een beetje aan alsof we voortvluchtig waren. Het gevoel van steeds achterom te willen kijken of niemand volgt bekruipt je meer dan eens.

Het lokaal van JongBDSM, de vereniging waar we ons eerste feestje zouden meemaken, ligt iet of wat verscholen, net buiten de bebouwde kom van een Nederlands dorpje, maar niet ver van de grens met België. Het was dus even zoeken, maar uiteindelijk vonden we het sombere gebouw waar we onze eerste ‘outing’ als BDSM-koppel zouden maken.

In voorafgaande gesprekken vertelde de voorzitter van JongBDSM dat we moesten binnenkomen langs de deur aan de zijkant. Ik parkeerde onze auto, en tot mijn grote opluchting stond er niet zo gek veel volk. Dat verlaagde de drempel toch enigszins. We hadden onze zak met materiaal (of toch het beetje dat we al hadden) meegenomen, en uiteraard mocht ik, de sub, hem dragen.

Eens de deur opengedaan (er was geen belletje of zo) kwamen we in een soort tussenruimte waar een soort balie stond. Die was onbemand, dus besloten we verder te gaan. We hadden wel een vaag idee hoe de ruimte eruit zag, van de weinige foto’s die we op voorhand gezien hadden, maar hoe we er moesten geraken was een raadsel. Verscholen achter een bordeaux gordijn vonden we nog een deur, en die kwam uit op de eigenlijke ingang van het lokaal.

Bij het binnenkomen stonden er een paar mensen aan de bar, die vlak naast de ingang stond, en tegenover de bar vonden we de kassa waar we mochten betalen. Als goede sub betaalde ik dan ook meteen, en schreef ons gelijk in voor een lidmaatschap. Nu we toch al zo ver waren gekomen leek het ons best ineens ‘all the way’ te gaan.

Nadat we betaald hadden, een drankkaart hadden gekocht en ons lidmaatschap in orde hadden gebracht kwam het moeilijkste deel van de avond: namen koppelen aan gezichten.

We hadden in de week voordien al heel wat mensen gesproken op de chat van JongBDSM, en nu zagen we een pak mensen in het echt. Edge, de voorzitter van JongBDSM, begroette ons hartelijk. Hij had ons op voorhand al gerust gesteld en overhaald om toch te komen. Daarnaast zagen we al snel ‘juf’ Lies, die een workshop “BDSM voor beginners” ging geven. Ik kan moeilijk ieders naam hier gaan neerschrijven, maar het kwam er op neer dat iedereen zò hartelijk was, en we voelden ons écht verwelkomd. Langs de ene kant was alles nog nieuw en overweldigend, maar anderzijds bekroop ons het gevoel dat we hier vaker kwamen, en uiteindelijk voelde het écht als “thuiskomen”.

De rest van de avond was gezellig. Er ontstonden leuke, spontane gesprekken met allerlei mensen, en ook in de rokershoek was het gezellig, ondanks het feit dat die in het onverwarmde gedeelte lag. Natuurlijk was het wel even schrikken toen de mensen begonnen te spelen, omdat je niet gewoon bent om op andere, spelende mensen te zien. Ik betrapte mezelf op enig voyeurisme en nieuwsgierigheid, en voelde me al schuldig, voor ik besefte dat meer mensen gezellig zaten te kijken naar een koppel dat zich werkelijk niets aantrok van al die aandacht. Ze waren in zichzelf en hun spel gekeerd, en maakten gretig gebruik van het indrukwekkende arsenaal aan speeltuigen dat voorhanden is in het lokaal.

Uiteindelijk hebben Atani en ik niet gespeeld. Die drempel was toch nét iets te groot, al heb ik wél iets gedaan op ons eerste feestje. Edge had op de chat al gezegd dat hij mij wel eens in een eenvoudige suspension wilde hangen, en aangezien ik érg geïnteresseerd was in bondages vond ik het aanbod te onweerstaanbaar. Om nu ineens helemaal naakt te gaan was misschien nog net een brug te ver, dus hield ik mijn boxershort wel aan.

In een suspension op mijn eerste feestje! Heerlijk!!! Echt, het was een waanzinnig gevoel om zo de eerste keer in de touwen te hangen. Een gevoel van trots en tevredenheid gloeide in me toen ik eenmaal terug beneden stond. Uiteindelijk was het ‘maar’ een simpele suspension, en eigenlijk was het niet zo héél spannend, maar het was wel mijn eerste feestje.

We zijn uiteindelijk mee als laatsten gebleven. Toen het drie uur werd, was het toch écht wel tijd om afscheid te nemen.

Tijd om terug in de koude nacht onze tocht huiswaarts aan te vatten. We voelden een soort warmte toen we in de auto naar elkaar keken. Dit was thuiskomen, opgenomen worden in één grote, warme familie. Toen wisten we dat dit niet onze laatste keer zou zijn.

En toen we terug huiswaarts reden hebben we geen seconde achter ons gekeken....

- geschreven door nemus

 

Jong-Bdsm in Nieuw-Namen (de veiling)

Even snel googelen waar dat ligt. Verloren land van Saeftinghe, afgelegen, fabriekje zijn nu niet de eerste zaken die in mijn hoofd sprongen wanneer ik dacht aan een locatie voor BDSM activiteiten. Na een aantal keer Fetish cafe er dan toch is geraakt en een lesje geleerd over hoe je een boek niet moet beoordelen op basis van zijn omslag. Natuurlijk had ik eerst wat mensen leren kennen in de Jong-Bdsm chat en me door hen laten overtuigen en informeren.
Eerste keer dat ik er was bleek het dan ook nog veiling te zijn.

Stiekem had ik op de site al wat dingen opgezocht die te veil gingen aangeboden worden. En er was al iets dat me interesseerde. Het zekere voor het onzekere had ik genoeg centjes mee (iets meer als 350 euro, je moet weten ik kom uit het studentenleven en als er schachten werden verkocht was dat meestal rond de 150 euro).
Bij binnenkomst netjes men lidgeld betaald en mijn inschrijving. Aangezien ik een beetje te vroeg was, was iedereen nog aan het opruimen en werken dus was er tijd om mij nog een snelle rondleiding te geven. Varda was zo vriendelijk om me de speelvloer, het rokers kot, kleedhokjes en ruimte waar de veiling ging doorgaan te laten zien. Beetje aan de toog zitten praten met de mensen die ik kende van het Fetish cafe en de chat tot de veiling begon.

Snel een goed plekje uitgezocht en nog een colaatje gehaald. 2de rij recht in het midden. Voor me zat een groot persoon die later de voorzitter bleek te zijn. De veiling begon met een tattoo die me iets te duur bleek te zijn, maar de piercing die er op volgde kocht ik voor een prijsje (het is een koopje hoor ik de veilingmeester nog zeggen). Tot ongenoegen van sommige mensen kocht ik de zotste dingen. Toen het veiling object waar ik naar uit keek aan de beurt was ben ik een biedingoorlog begonnen met Bertje, die hij uiteindelijk heeft gewonnen.
Tussen de rondes was er een moment van praten en drinken waar ik dan steeds bekender en beruchter werd als man met de centjes. Nu niet meteen wat ik wilde zijn, maar het opende wel een mogelijkheid om met mensen te praten.
Na de veiling naar huis gegaan met 6 objecten waar ik er nu nog een paar van moet inwisselen. Maar ik heb geen moment spijt gehad van de avond. Momenteel ben ik medewerker en goed bevriend met vele van de aanwezigen.

Keep kinky
groetjes
Kjell

https://fetlife.com/users/2410298

 

Privacy

 

Bdsm is een levensstijl, een hobby, een seksuele geaardheid - hoe je het ook wil noemen - die niet door iedereen geaccepteerd wordt. Daarom kiezen veel bdsm’ers ervoor om hun privacy te beschermen. Op onze bijeenkomsten mogen dan ook geen foto’s gemaakt door leden om ieders privacy te respecteren. Ook in cafés en op bdsm-beurzen wordt die regel gehanteerd.

Wil je toch een foto om een mooie herinnering vast te leggen, dan kan deze gemaakt worden door onze huisfotograaf, die het alleenrecht heeft een foto te nemen. Het spreekt voor zich dat er alleen een foto genomen zal worden zonder andere leden op de achtergrond.

Het kan handig zijn om een apart e-mailadres te maken voor je bdsm-activiteiten als je je wil aanmelden op het forum of een andere website, om informatie gemaild te krijgen van een bdsm-winkel, om te mailen met gelijkgestemden. Sta even stil bij de keuze die je maakt. Als je een leuke Meesteres wil versieren, lijkt het geen goed idee haar te mailen via iets als  “subboy_lekkeRrRinmijnkont_69”. De kans dat je dan een mail terugkrijgt is wellicht bijzonder klein.

Verder kan je overal een nickname gebruiken. Niemand hoeft je echte voor- en achternaam te weten. Ook je adres en geboortedatum kan je gewoon geheimhouden.

 

 

Gedragscode op een bijeenkomst

Een bijeenkomst van jonge gelijkgestemde mensen is iets heel sociaals. Je leert nieuwe mensen kennen, voert interessante gesprekken en bovenal: je hebt een leuke avond. Om dit te garanderen wordt er van de aanwezigen verwacht dat ze zich houden aan een gedragscode. Net als op andere evenementen zijn er een aantal regels. Op een bdsmfeestje moeten die strikter afgelijnd worden omdat bdsm risicovol gedrag kan inhouden.

* Op elk feest zijn er bepaalde regels. Deze zijn ter plaatse te lezen of op de site van Zoete Zweep onder “Huishoudelijk  reglement”.(Reglement ZZ)

* Naar een bdsmfeestje gaan wil niet zeggen dat je die avond sowieso een spel speelt. Veel mensen hebben een vaste partner en hoewel er natuurlijk ook alleenstaanden zijn, heb je geen garantie dat je aan het kruis gehangen wordt of je iemand een spanking mag geven.

* Op een bdsmfeestje respecteer je de privacy van iedereen. Je neemt geen foto’s en filmt niks. Een gekregen telefoonnummer of naam geef je niet door aan derden.

* Op elk feestje is er een Dungeon Monitor (DM) aanwezig. Deze houdt in de gaten of alles veilig gebeurt. Aan hem of haar meld je het als je aan bijvoorbeeld fireplay of naalden wil beginnen. Je kan ook om extra toezicht vragen bij een handeling waar je nog niet zo vaardig in bent, of je kan onveilig gedrag van anderen melden. Dat is niet klikken, beter tien keer onterecht een DM waarschuwen dan één keer te weinig.

* Alle gasten op een feestje zijn mensen. Een sub is onderdanig aan zijn of haar dominant en niet zomaar aan alle dominanten die er rondlopen. Als dominant ga je dus niet ongevraagd een sub lopen bevelen, maar evengoed dring je je als sub ook niet op bij een dominant.

* Je kan toekijken bij een spel, maar je zorgt ervoor dat je degenen die aan het spelen zijn niet stoort. Je staat niet te dichtbij, je stelt geen vragen tijdens het spel. Achteraf kan je vragen stellen naar hartenlust. Mocht een spel er gevaarlijk uitzien wat jou betreft, schakel dan een DM in.

* Op een feestje wordt er geen alcohol geschonken. Drugs zijn sowieso een grote nee.

* Zorg ervoor dat alles hygiënisch verloopt.

* Respect is het belangrijkst. Respect voor ieders beleving, privacy en materiaal.

 

 

JongBDSM-bijeenkomsten

Wat is er te beleven op zo’n bijeenkomst?

In de eerste plaats wil JongBdsm ontdekkende jongeren ( en hun eventueel oudere partner) op een veilige en sociale manier laten proeven van een bdsmfeestje, meer ervaren jongeren een speelmogelijkheid bieden die hen thuis soms ontbreekt, en vooral gelijkgestemde mensen in contact brengen met elkaar.

JongBdsm zorgt in de mate van het mogelijke dat er op elk feestje een workshop gegeven wordt door ervaren bdsm’ers waaraan de gasten vrijblijvend kunnen deelnemen. Op die manier kan men ook iets bijleren.

Als je helemaal nieuw bent en je komt voor de eerste keer naar een bijeenkomst, krijg je ook een rondleiding, zo leer je meteen al een paar mensen kennen en kan je in ieder geval je weg vinden!

Waar en wanneer gaan die bijeenkomsten door?

JongBdsm houdt elke tweede zaterdag van de maand een bijeenkomst voor jonge bdsm’ers van 18 tot en met 35 jaar in het Zoete Zweep Verenigingslokaal. De feestjes beginnen om 16u en gaan door tot 03u.

Adres: Zoete Zweep Verenigingslokaal, Woestijnestraat 11b2, Nieuw Namen (Nederland)

Hoe geraak ik daar?

Met het openbaar vervoer is het lokaal niet gemakkelijk te bereiken, vele mensen zijn bereid tot carpoolen, kijk of er reeds een carpool topic is voor het feestje in de jongbdsm-groep op fetlife en anders mag je er steeds een openen.

Zit je nog niet op fetlife, stuur een mailtje naar  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it . Zij weten wie er komt en misschien kunnen ze je zo wel een rit bezorgen.

Wat kost zo'n bijeenkomst?

Aan de kassa betaal je bij het binnenkomen je inkom en gedurende de hele avond kan je er ook terecht voor het kopen van drankkaarten van Zoete Zweep ter waarde van €10. Een cola kost je bijvoorbeeld €1,50 voor een blikje. Deze kaarten blijven geldig op andere bijeenkomsten van JongBdsm en Zoete Zweep.

De inkomprijs is €18 voor een single en €24 voor een koppel. Indien je lid bent van de officiële vereniging Zoete Zweep wordt dat €12 voor een single en €18 voor een koppel. Lid worden kost €24 voor een single, €36 voor een koppel en €36 + €12 per extra persoon voor een poly-groep. Dit heeft enkele voordelen zoals een korting op de inkomprijs. Verder kunnen leden gebruik maken van het verenigingslokaal, in principe op eender welk tijdstip – na de afspraak met de beheerders.

Is er een dresscode?

We houden het steeds gezellig en laagdrempelig, er is dus ook géén dresscode, maar we houden ons aan “Dress To Impress”. Hou het netjes en wees vooral jezelf.

Moet ik iets meebrengen?

Gezien we vallen onder een officiële vereniging, zien we ons genoodzaakt de leeftijden te controleren. We vragen je dan ook om je identiteitskaart mee te brengen en deze te tonen aan de kassa.

Als je wil spelen, zijn er toestellen aanwezig die je kan gebruiken. Klein materiaal moet je echter zelf meebrengen in verband met hygiëne en veiligheid.

Een fototoestel kan je in ieder geval thuis laten, want omwille van de privacy wordt het niet toegestaan dat er foto’s gemaakt worden tenzij door de huisfotograaf.

Huisfotograaf?

Hoe een huisfotograaf? Loopt er echt iemand rond foto's te nemen? En mijn privacy dan? Wat als ik dit helemaal niet wil?

GEEN paniek, deze persoon heeft een fototoestel bij, maar neemt alleen foto's wanneer gevraagd! Ben je van plan een leuke bondage te doen en wil je hier een foto van? Breng dan een geheugenkaartje mee zodat de huisfotograaf dit in zijn toestel kan stoppen en een paar leuke foto's kan maken. Achteraf krijg jij je kaartje gewoon terug en laat hij zien dat de foto's niet meer op zijn toestel staan. Privacy gerespecteerd.

Ook gaat hij er steeds voor zorgen dat alleen de gewillige mensen op de foto staan en geen omstaanders.

Hoe kan ik me aanmelden?

Heb je interesse in zo’n feestje? Meld je dan zo snel mogelijk aan op This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it . Elk feestje wordt ook op Fetlife gemeld! Voeg JongBdsm toe bij je vrienden om hier gemakkelijk van op de hoogte gehouden te worden.

Het JongBdsm-team