JongBdsm

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home

Informatie over speelmateriaal

Er is een gigantisch uitgebreid gamma aan BDSM-spullen verkrijgbaar in elke mogelijke prijsklasse. Voor een halve euro koop je een houten spatel, maar er zijn ook Russische zwepen voor makkelijk 350 euro. Betaal je zo veel, wil je natuurlijk waar voor je geld. Als je door de bomen het bos niet meer ziet, hier een paar tips bij elkaar.

Huis- tuin- en keuken-BDSM

Als je net begint met BDSM, kan het zijn dat je niet meteen geld wil uitgeven aan wat misschien een tijdelijke bevlieging lijkt. Of, je hebt gewoon niet het geld om een heel arsenaal aan BDSM-materiaal te kopen. Gelukkig kom je ook een heel eind met dingen die je gewoon in huis hebt of voor weinig geld in een bouwmarkt vindt.

Wasknijpers zijn perfecte tepelklemmen, maar ook klemmen voor genitaliën of oorlelletjes. Hou er rekening mee dat plastic wasknijpers wat gemener zijn dan houten. Er zijn er met puntjes of ribbeltjes, die geven nog meer intensiteit.

Verschillende keukentools kan je gebruiken om je subje mee te spanken. Denk maar aan houten lepels, gardes, kleine broodplankjes … Ook uit de keukenla: het grote groentenmes. Perfect voor knifeplay!

Om met kaarsvet te spelen hoef je geen speciale SM-kaarsen te halen. Kaarsen uit de supermarkt voldoen prima. Met kaarsen moet je echter met één ding oppassen. Als ze goed zijn doorgekleurd, of gewoon wit zijn, kan je ze gebruiken. Geurkaarsen en kaarsen die alleen een gekleurde buitenkant hebben, zijn niet geschikt.

In de kleerkast vind je ook een paar leuke spulletjes. Met een leren riem kan je op de billen van je sub slaan, maar hem ook mee vastmaken. Sjaals kunnen dienen als blinddoek.

Kinky spul uit de vanillawinkel

Ook in de gemiddelde bouwmarkt vind je leuk BDSM-materiaal. Kettingen, touw (let daarbij even op het materiaal: synthetisch touw is sterk, maar geeft ook brandwonden als het langs de huid schuurt), haken, ringen enzovoort.

In een tweedehandswinkel kan je soms ook een meubeltje op de kop tikken waar je met een paar aanpassingen zelf een BDSM-toestel van kan maken. Een salontafeltje bijvoorbeeld. Zwart schilderen, haakjes of leren riemen toevoegen en je hebt een spankbankje. Ook van een gewone stoel maak je makkelijk één waar je een sub op kan vastbinden.

Ook in de supermarkt in de buurt hebben ze leuk materiaal. Wat dacht je van tandpasta, tijgerbalsem of gember voor een tintelend gevoel?

Erotiekwinkel of gespecialiseerde BDSM-zaak?

Besluit je toch om materiaal in een winkel te gaan kopen, hou dan met een paar dingen rekening. Zo zijn gewone erotiekwinkels vaak een stuk duurder dan gespecialiseerde BDSM-winkels wat fetish-spullen betreft.  In een goede BDSM-winkel krijg je ook uitleg bij je materiaal. Zij weten beter welk materiaal ze verkopen. De kwaliteit is ook stukken beter. In een gespecialiseerde winkel is leer ook echt leer en krijg je geen neplederen zweep mee naar huis terwijl je wel betaalde voor echt leer. Een gewone erotiekwinkel is misschien wel toegankelijker voor een beginner. Langs de andere kant zijn gespecialiseerde fetishzaken vaak afgelegen.

Waar op te letten bij aanschaf?

Verschillende soorten spullen vragen verschillende zaken om op te letten. Stel genoeg vragen. Het is hun werk om met jou te praten over hoe hard zwepen aankomen. Sommige winkels laten je ook materiaal uitproberen. Als dit kan, doe dat dan ook. Zo heb je meteen de zweep in je handen gehad en kan je voelen of hij goed hanteerbaar is.

Er zijn verschillende materialen om zwepen te fabriceren.  Bij aankoop van een flogger controleer je of de strengen goed vastzitten in het handvat. Bij een leren controleer je of je met echt leer te maken hebt, wat je meestal wel kan ruiken. Ook suède en rubber zijn materialen die gebruikt worden. Suède is heel zacht, leer al wat intenser, rubber het pijnlijkst. Hoe meer stroken een flogger heeft, hoe minder pijn hij doet.

Bij paardenharen zwepen kan je aan de haren ruiken. Die moeten fris ruiken, niet muf. Bij een goede zweep zitten de haren goed vast, omdat de haren nog vastzitten in de huid, die de basis is voor het handvat. Soms worden dit soort zwepen ook gewoon gelijmd. Dan komen de haren veel makkelijker los na een tijdje.