JongBdsm

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home

Sublijst

Wat is een sublijst?

Een sublijst is een lijst waarop zowat alle activiteiten zijn die in een BDSM-spel (of BDSM-levensstijl) kunnen voorkomen. Op die lijst kan de sub aanduiden welke dingen hij of zij aangenaam vindt en welke minder aangenaam, maar ook wat de sub echt niet wil. Je interesses en fantasieën kunnen in de loop der tijd veranderen, het kan dus handig zijn de sublijst regelmatig opnieuw in te vullen.

Hoe vul je een sublijst in?

De sub vult de lijst volledig eerlijk in en geeft deze aan de dominant. Het heeft geen nut je stoerder voor te doen dan je eigenlijk bent op je sublijst. Met deze lijst kan de sub de dominant laten weten waar zijn of haar interesses liggen. Op zo’n lijst is plaats voor een paar dingen. Heb je ervaring met deze handeling? En ook: hoe fijn vind je deze handeling? Verder is er ruimte om een opmerking te noteren. Bijvoorbeeld: deze activiteit enkel met mijn vaste partner.

In de kolom “ervaring” noteer je simpelweg “ja” of “nee”. Ook kan je “nvt” (niet van toepassing) noteren als de handeling niet bij jouw geslacht hoort.

De  kolom “gewilligheid” is wat ingewikkelder. Hier geef je harde en zachte grenzen aan. Een harde grens (noteer “nee”) betekent dat de sub dit nooit of te nimmer wil. Een zachte grens (noteer “0”) betekent dat de sub dit niet wil en niet leuk vindt, maar het voor de dominant toch wil doen. Verder zijn er nog de cijfers 1 tot 5.

Een 1 betekent dat je dit niet wilt doen of dat je er niet van houdt. Als het echter gevraagd wordt zal je niet weigeren.

Een 2 betekent dat je deze activiteit wel wilt doen, hoewel het geen enkele gevoelswaarde voor je heeft. Je hebt er echt ook geen problemen mee.

Een 3 betekent dat je deze activiteit best wel eens zou willen doen. In ieder geval zo maar eens een enkele keer. Je bent best wel nieuwsgierig.

Een 4 betekent dat je met deze activiteit vrij regelmatig zou willen experimenteren. Het lijkt je leuk of je weet al dat het leuk is.

Een 5 betekent dat deze activiteit je enorm opwindt. Je zou het zo vaak mogelijk willen doen.

In de kolom “opmerkingen” noteer je elke bedenking die je kan hebben. Beter één te veel dan te weinig.

Download de sublijst