JongBdsm

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home

Mensen ontmoeten

Je bent net nieuw in het wereldje en je hebt voorzichtig al eens gegoogled op BDSM. Je hebt interesse en wil die graag delen. Je wil over je nieuwe ontdekking kunnen praten, wat heel erg normaal is. Maar, je kent helemaal niemand in je omgeving die ook aan BDSM doet en zelfs als je een vermoeden zou hebben, durf je het toch niet te vragen. Dus, je gaat op zoek naar gelijkgestemde zielen op het internet. Het internet is makkelijk, je hoeft er nog niet voor naar buiten, je hoeft geen latexpakje aan, je hoeft even helemaal niks. Waar begin je dan?

Eerste contacten

Je kan je eerste contacten leggen via FetLife, een webchat of een forum. Als je even zo netjes bent om je voor te stellen, kan je gewoon gezellig meepraten. “Hoi, ik ben Lies, ik ben 20 jaar en uit Antwerpen, ik denk dat ik de dominante kant uit wil, maar ik ben nog erg nieuw!” Iedereen is een keertje nieuw geweest. Iedereen heeft op een bepaald punt géén kennis gehad over BDSM en honderd en één, op het eerste zicht, domme vragen gesteld. BDSM’ers zijn over het algemeen ontzettend open, gezellige mensen. Het lijkt wel of er onder BDSM’ers geen taboes bestaan. Alles ligt open op tafel en kan besproken worden.

Een bijeenkomst uitzoeken

Daarna kan je al je moed bij elkaar schrapen om naar een bijeenkomst te gaan. Die kies je helemaal zelf. Je kan gaan voor een praatavondje in een gewoon café of een jongerenfeest in de buurt of een groots evenement à la Wasteland, waar je heerlijk anoniem in de menigte kan opgaan. Bij veel evenementen is het handig als je even meldt dat je wil langskomen. Zo weten de organisatoren hoeveel mensen ze kunnen verwachten. Elke organisatie heeft ook andere regels. Daar kan je specifiek naar vragen als je je aanmeldt, maar veelal heb je die al lang voorgeschoteld gekregen.

Je besluit bijvoorbeeld om naar een jongBDSM-bijeenkomst te komen. Je kan op de website rondlezen hoe zo’n feest er aan toegaat, je hebt de regels gezien en je hebt er zin in. Echter, je bent flink zenuwachtig. Zo’n eerste keer is best wel eng natuurlijk. Je kan de stap nog laagdrempeliger maken door met iemand samen te gaan die je al kent van op fetlife of de chat. Zo ken je alvast al één iemand.

Vrienden maken

Bezoek alle evenementen die je leuk lijken, zo leer je verschillende mensen kennen. Zo goed als alle feestbezoekers die ik ben tegengekomen hadden ook een FetLife-profiel. Vraag daarnaar en als je weer thuis bent, kan je de mensen die je net hebt leren kennen toevoegen aan je vriendjes. Je kan volgen waar ze over discussiëren en je inmengen en de bal is aan het rollen. Met een open, gezellige houding kom je al een heel eind. Je hoeft geen superinteressante verhalen te vertellen over hoe je je sub 5 keer na elkaar in subspace mepte. “Ik ben onzeker en ik denk dat ik wel wat met latex heb.” is prima. Je leert jezelf beter kennen door met mensen te praten.

Een partner zoeken

Let op dat je niet uitsluitend een “datehouding” aanneemt. Op veel fora of chats is het sowieso niet toegestaan om openlijk te komen daten. Kijk er ook mee uit op FetLife. Er is een persoonlijke advertentie-plek waar je een fijne oproep kan achterlaten. Maar beter is nog: word lid van groepen, praat mee, stel vragen, voeg fetishes toe en meng je in discussies. Ga niet meteen een standaardberichtje rondsturen naar elke potentiële partner.  Dat wordt over het algemeen niet gewaardeerd.

Op feestjes is het niet meer dan normaal dat je gezellig met iedereen babbelt en je niet beperkt tot een groepje vrouwen die je erg aantrekkelijk vindt. Een potentiële partner kan je, net zoals dat in de “echte wereld” gaat, simpelweg ontmoeten op een feestje. De kans dat je iemand vindt die bij je past wordt aanzienlijk groter als je veel mensen leert kennen op verschillende events. Als je dan op zoek gaat op FetLife bijvoorbeeld, zijn er meer mensen die interesse gaan tonen in je advertentie, omdat ze je kennen, of over je gehoord hebben. Waag de stap, meld je ergens aan, praat mee, leer mensen kennen, bezoek een feestje en vooral: geniet er ten volle van!