JongBdsm

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home

Help, ik heb interesse in BDSM!

Je bent er achter gekomen dat je interesse hebt in bdsm, je bent nieuwsgierig naar wat bdsm is of je doet aan bdsm en wil nieuwe contacten leggen. Dan zit je hier goed.

Misvattingen over bdsm

Een gebrek aan kennis over bdsm heeft ervoor gezorgd dat veel mensen een verkeerd – en veelal negatief – beeld hebben van bdsm’ers. Vooroordelen en misvattingen doen de ronde. Voor mensen die er niks over weten staat sadomasochisme gelijk aan elkaar slaan, vastbinden, eventueel verkrachten en opsluiten. Het is bovendien iets dat uitsluitend gebeurt in donkere kelders. “Het is niet normaal,” wordt gezegd, “want op elkaar slaan en vernederen, dat doe je toch niet?!” Akkoord, het is niet doorsnee, mainstream of gemiddeld. Maar daarom hoeft het niet slecht te zijn. De grootste vooroordelen die bdsm een negatieve bijklank geven, zijn namelijk heel gemakkelijk te weerleggen met juiste informatie.

Drie belangrijke pijlers: “vrijwilligheid, veiligheid en vertrouwen”

Bdsm gebeurt altijd vrijwillig. Voor een spel spreken twee mensen die samen aan bdsm willen gaan doen af wat ze willen en wat helemaal niet. Soms kan het uitwisselen van een sublijst daarbij helpen. Dit is een formulier waarop zowat elke handeling binnen bdsm gescoord kan worden naar jouw voorkeur. Beide partijen hebben het recht om op eender welk moment te stoppen met het spel. Een onderdanige die op zijn billen geslagen wordt door de dominant kan dus altijd het stopwoord gebruiken. Dat stopwoord moet de dominant steeds respecteren.

Een dominant slaat niet ‘gewoon maar’ een eind raak. Hij of zij houdt rekening met extra gevoelige plaatsen als ruggengraat, nek, gewrichten, moedervlekjes en plekken waar vitale organen liggen. Het gaat ook niet alleen om op een veilige manier te slaan of geslagen te worden. Elkaar vertrouwen en je geborgen voelen bij elkaar vormt een belangrijk aspect van bdsm. Het gaat over samen een fijne tijd hebben.

Rolverdeling

Als je aan bdsm wil gaan doen kies je zelf de rol waarbij je je goed voelt. Ben je sub, dominant of zit er wel iets van beide in jou en neem je bijgevolg liever de rol van switch aan? Hou je van pijn, vernedering of meer van dienen en zorgen voor een ander? Niemand dringt jou een richting op. Dat een dominant als sub moet beginnen is bijvoorbeeld een grote misvatting. Niks moet, (bijna) alles mag. Iedereen beleeft bdsm op zijn of haar manier.

De eerste stappen in de bdsmwereld zetten

De beste manier om je thuis te gaan voelen binnen de bdsmwereld is praten met mensen die er al in zitten of ook graag diezelfde stap willen zetten. Je kan bijvoorbeeld naar een jongerenfeest komen of even een kijkje nemen in onze chatroom. Er zijn zo veel mensen die interesse hebben in bdsm en die daar graag open over praten. Fetlife (www.FetLife.com), de sociale netwerksite voor kinksters, telt 6400 leden in België, de jong bdsm groep hier telt ongeveer 750 leden. Je staat er niet alleen voor.