JongBdsm

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home

Ervaring: mijn eerste JongBDSM-bijeenkomst

Beste lezer,

Het was een koude zaterdag ergens in Januari. Ik zat in de auto, samen met mijn lieverd en Domina, op weg naar ons eerste ‘feestje’.

We waren allebei nog groentjes, net begonnen met BDSM. Het had nog iets weg van een verboden, parallelle wereld, waar we nog maar net een kijkje van hadden genomen. We wisten wel wat BDSM voor ons betekende, maar niet voor andere mensen. Het hele idee van leren pakjes en oude, geile venten was nog niet volledig uit ons systeem. Hoe je het ook draait of keert, die eerste keer stap je erin met een pak vooroordelen.

Toetreden tot die wereld heeft dan ook veel weg van het afgooien van overbodige (mentale) last. Je moet door muurtjes heen boksen om tot de essentie en zelfaanvaarding te komen, en voor jezelf tot rust te komen.

Die rit naar de ‘geheime’ locatie voelde een beetje aan alsof we voortvluchtig waren. Het gevoel van steeds achterom te willen kijken of niemand volgt bekruipt je meer dan eens.

Het lokaal van JongBDSM, de vereniging waar we ons eerste feestje zouden meemaken, ligt iet of wat verscholen, net buiten de bebouwde kom van een Nederlands dorpje, maar niet ver van de grens met België. Het was dus even zoeken, maar uiteindelijk vonden we het sombere gebouw waar we onze eerste ‘outing’ als BDSM-koppel zouden maken.

In voorafgaande gesprekken vertelde de voorzitter van JongBDSM dat we moesten binnenkomen langs de deur aan de zijkant. Ik parkeerde onze auto, en tot mijn grote opluchting stond er niet zo gek veel volk. Dat verlaagde de drempel toch enigszins. We hadden onze zak met materiaal (of toch het beetje dat we al hadden) meegenomen, en uiteraard mocht ik, de sub, hem dragen.

Eens de deur opengedaan (er was geen belletje of zo) kwamen we in een soort tussenruimte waar een soort balie stond. Die was onbemand, dus besloten we verder te gaan. We hadden wel een vaag idee hoe de ruimte eruit zag, van de weinige foto’s die we op voorhand gezien hadden, maar hoe we er moesten geraken was een raadsel. Verscholen achter een bordeaux gordijn vonden we nog een deur, en die kwam uit op de eigenlijke ingang van het lokaal.

Bij het binnenkomen stonden er een paar mensen aan de bar, die vlak naast de ingang stond, en tegenover de bar vonden we de kassa waar we mochten betalen. Als goede sub betaalde ik dan ook meteen, en schreef ons gelijk in voor een lidmaatschap. Nu we toch al zo ver waren gekomen leek het ons best ineens ‘all the way’ te gaan.

Nadat we betaald hadden, een drankkaart hadden gekocht en ons lidmaatschap in orde hadden gebracht kwam het moeilijkste deel van de avond: namen koppelen aan gezichten.

We hadden in de week voordien al heel wat mensen gesproken op de chat van JongBDSM, en nu zagen we een pak mensen in het echt. Edge, de voorzitter van JongBDSM, begroette ons hartelijk. Hij had ons op voorhand al gerust gesteld en overhaald om toch te komen. Daarnaast zagen we al snel ‘juf’ Lies, die een workshop “BDSM voor beginners” ging geven. Ik kan moeilijk ieders naam hier gaan neerschrijven, maar het kwam er op neer dat iedereen zò hartelijk was, en we voelden ons écht verwelkomd. Langs de ene kant was alles nog nieuw en overweldigend, maar anderzijds bekroop ons het gevoel dat we hier vaker kwamen, en uiteindelijk voelde het écht als “thuiskomen”.

De rest van de avond was gezellig. Er ontstonden leuke, spontane gesprekken met allerlei mensen, en ook in de rokershoek was het gezellig, ondanks het feit dat die in het onverwarmde gedeelte lag. Natuurlijk was het wel even schrikken toen de mensen begonnen te spelen, omdat je niet gewoon bent om op andere, spelende mensen te zien. Ik betrapte mezelf op enig voyeurisme en nieuwsgierigheid, en voelde me al schuldig, voor ik besefte dat meer mensen gezellig zaten te kijken naar een koppel dat zich werkelijk niets aantrok van al die aandacht. Ze waren in zichzelf en hun spel gekeerd, en maakten gretig gebruik van het indrukwekkende arsenaal aan speeltuigen dat voorhanden is in het lokaal.

Uiteindelijk hebben Atani en ik niet gespeeld. Die drempel was toch nét iets te groot, al heb ik wél iets gedaan op ons eerste feestje. Edge had op de chat al gezegd dat hij mij wel eens in een eenvoudige suspension wilde hangen, en aangezien ik érg geïnteresseerd was in bondages vond ik het aanbod te onweerstaanbaar. Om nu ineens helemaal naakt te gaan was misschien nog net een brug te ver, dus hield ik mijn boxershort wel aan.

In een suspension op mijn eerste feestje! Heerlijk!!! Echt, het was een waanzinnig gevoel om zo de eerste keer in de touwen te hangen. Een gevoel van trots en tevredenheid gloeide in me toen ik eenmaal terug beneden stond. Uiteindelijk was het ‘maar’ een simpele suspension, en eigenlijk was het niet zo héél spannend, maar het was wel mijn eerste feestje.

We zijn uiteindelijk mee als laatsten gebleven. Toen het drie uur werd, was het toch écht wel tijd om afscheid te nemen.

Tijd om terug in de koude nacht onze tocht huiswaarts aan te vatten. We voelden een soort warmte toen we in de auto naar elkaar keken. Dit was thuiskomen, opgenomen worden in één grote, warme familie. Toen wisten we dat dit niet onze laatste keer zou zijn.

En toen we terug huiswaarts reden hebben we geen seconde achter ons gekeken....

- geschreven door nemus

 

Jong-Bdsm in Nieuw-Namen (de veiling)

Even snel googelen waar dat ligt. Verloren land van Saeftinghe, afgelegen, fabriekje zijn nu niet de eerste zaken die in mijn hoofd sprongen wanneer ik dacht aan een locatie voor BDSM activiteiten. Na een aantal keer Fetish cafe er dan toch is geraakt en een lesje geleerd over hoe je een boek niet moet beoordelen op basis van zijn omslag. Natuurlijk had ik eerst wat mensen leren kennen in de Jong-Bdsm chat en me door hen laten overtuigen en informeren.
Eerste keer dat ik er was bleek het dan ook nog veiling te zijn.

Stiekem had ik op de site al wat dingen opgezocht die te veil gingen aangeboden worden. En er was al iets dat me interesseerde. Het zekere voor het onzekere had ik genoeg centjes mee (iets meer als 350 euro, je moet weten ik kom uit het studentenleven en als er schachten werden verkocht was dat meestal rond de 150 euro).
Bij binnenkomst netjes men lidgeld betaald en mijn inschrijving. Aangezien ik een beetje te vroeg was, was iedereen nog aan het opruimen en werken dus was er tijd om mij nog een snelle rondleiding te geven. Varda was zo vriendelijk om me de speelvloer, het rokers kot, kleedhokjes en ruimte waar de veiling ging doorgaan te laten zien. Beetje aan de toog zitten praten met de mensen die ik kende van het Fetish cafe en de chat tot de veiling begon.

Snel een goed plekje uitgezocht en nog een colaatje gehaald. 2de rij recht in het midden. Voor me zat een groot persoon die later de voorzitter bleek te zijn. De veiling begon met een tattoo die me iets te duur bleek te zijn, maar de piercing die er op volgde kocht ik voor een prijsje (het is een koopje hoor ik de veilingmeester nog zeggen). Tot ongenoegen van sommige mensen kocht ik de zotste dingen. Toen het veiling object waar ik naar uit keek aan de beurt was ben ik een biedingoorlog begonnen met Bertje, die hij uiteindelijk heeft gewonnen.
Tussen de rondes was er een moment van praten en drinken waar ik dan steeds bekender en beruchter werd als man met de centjes. Nu niet meteen wat ik wilde zijn, maar het opende wel een mogelijkheid om met mensen te praten.
Na de veiling naar huis gegaan met 6 objecten waar ik er nu nog een paar van moet inwisselen. Maar ik heb geen moment spijt gehad van de avond. Momenteel ben ik medewerker en goed bevriend met vele van de aanwezigen.

Keep kinky
groetjes
Kjell

https://fetlife.com/users/2410298