JongBdsm

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home

Gedragscode op een bijeenkomst

Een bijeenkomst van jonge gelijkgestemde mensen is iets heel sociaals. Je leert nieuwe mensen kennen, voert interessante gesprekken en bovenal: je hebt een leuke avond. Om dit te garanderen wordt er van de aanwezigen verwacht dat ze zich houden aan een gedragscode. Net als op andere evenementen zijn er een aantal regels. Op een bdsmfeestje moeten die strikter afgelijnd worden omdat bdsm risicovol gedrag kan inhouden.

* Op elk feest zijn er bepaalde regels. Deze zijn ter plaatse te lezen of op de site van Zoete Zweep onder “Huishoudelijk  reglement”.(Reglement ZZ)

* Naar een bdsmfeestje gaan wil niet zeggen dat je die avond sowieso een spel speelt. Veel mensen hebben een vaste partner en hoewel er natuurlijk ook alleenstaanden zijn, heb je geen garantie dat je aan het kruis gehangen wordt of je iemand een spanking mag geven.

* Op een bdsmfeestje respecteer je de privacy van iedereen. Je neemt geen foto’s en filmt niks. Een gekregen telefoonnummer of naam geef je niet door aan derden.

* Op elk feestje is er een Dungeon Monitor (DM) aanwezig. Deze houdt in de gaten of alles veilig gebeurt. Aan hem of haar meld je het als je aan bijvoorbeeld fireplay of naalden wil beginnen. Je kan ook om extra toezicht vragen bij een handeling waar je nog niet zo vaardig in bent, of je kan onveilig gedrag van anderen melden. Dat is niet klikken, beter tien keer onterecht een DM waarschuwen dan één keer te weinig.

* Alle gasten op een feestje zijn mensen. Een sub is onderdanig aan zijn of haar dominant en niet zomaar aan alle dominanten die er rondlopen. Als dominant ga je dus niet ongevraagd een sub lopen bevelen, maar evengoed dring je je als sub ook niet op bij een dominant.

* Je kan toekijken bij een spel, maar je zorgt ervoor dat je degenen die aan het spelen zijn niet stoort. Je staat niet te dichtbij, je stelt geen vragen tijdens het spel. Achteraf kan je vragen stellen naar hartenlust. Mocht een spel er gevaarlijk uitzien wat jou betreft, schakel dan een DM in.

* Op een feestje wordt er geen alcohol geschonken. Drugs zijn sowieso een grote nee.

* Zorg ervoor dat alles hygiënisch verloopt.

* Respect is het belangrijkst. Respect voor ieders beleving, privacy en materiaal.